Helpota prosessia: mitä kaikkea tulisi muistaa muuttaessasi 

Helpota prosessia: mitä kaikkea tulisi muistaa muuttaessasi 
0 0
Read Time:2 Minute, 4 Second

Uuteen kotiin muuttaminen on yksi jännittävimmistä asioista elämässä. Uusi koti voi pitää sisällään monta merkittävää asiaa: uutta kaupunkia, uutta työpaikkaa tai täysin uutta elämäntilannetta. Siirryt vanhoista rutiineistasi luomaan uusia muistoja ja tapoja aivan uusissa tiloissa.

Muutto on tapahtumana kuitenkin stressaavaa. Silloin pitää nimittäin muistaa tehdä lukuisia asioita, joka voi jättää varjoonsa uudesta kodista nauttimisen tuoman tunteen. Paras tapa onkin aloittaa muuttoon valmistautuminen tarpeeksi aikaisin, jotta se ei olisi viime päivien kiireistä kaaosta.

Mittaa uusi kotisi ja valitse mitä viet mukanasi

Nykyihmisen suurin apuväline on tieto. Kun päätökset perustuvat tietoon, voit helposti vähentää vääristä arvioinneista tapahtuvia virheitä ja sen myötä stressiä. Ensimmäiseksi uusi koti kannattaa mitata rouheasti mittanauhalla. Tiedät tällöin tarkasti sen, mitä huonekaluja sinne mahtuu ja mitä voit heti myydä/antaa pois.

Joskus joudut ostamaan uusia huonekaluja ja mittojen avulla voit arvioida esimerkiksi kuinka suuri pöytä keittiöön mahtuu tai miten suuren pesukoneen kylpyhuone vetää. Kannattaa mitata myös ovien karmit, jotta voit tietää, mahtuuko koneet sisään vai ei, joka voi johtaa uusien ostamiseen tai vanhempien koneiden pilkkomiseen.

Tee siirrot ja ilmoitukset aikaisin

Voit ilmoittaa muutosta jo kuukautta ennen Postiin tai Digi- ja väestötietokeskukseen joko netissä tai lomakkeella. Lisäksi voit hyvissä ajoin myös miettiä, kannattaako sinun varata muuttopalvelua vai teetkö muuton itse mahdollisesti läheisten avulla. Kummassakin vaihtoehdossa on hyvä kysellä asiasta etukäteen.

Toinen tärkeä asia on nettiyhteyden siirtäminen. Siinä voi kestää useampi päivä, joten tee se jo ennen muuttoa. Tällöin vanhan kodin tutut nettiperinteet siirtyvät uuteen kotiin muutossa ja voit heti päivittää edistymisesi sosiaaliseen mediaan tai vain klikata suosimasi casino auki ja istahtaa hetkeksi muun viihteen pariin.

Ennen muuttoa voit ilmoittaa muutostasi vanhan asunnon isännöitsijälle ja ilmoittaa tulostasi uudelle isännöitsijällesi. Muista myös siirtää tilaamasi lehdet uuteen osoitteeseesi. Muita tärkeitä muistettavia on sähkön siirtäminen, mutta sekin kannattaa tässä kohtaa kilpailuttaa ja mahdollisesti saada parempi sähkösopimus uuteen asuntoon. Päivitä samalla kotivakuutuksen tiedot vastaamaan uuden asuntosi tietoja.

Muuttopäivänä

Muuttoon kannattaa varata aikaa runsaasti. Muista noudattaa sovittuja aikatauluja ystäviesi ja muuttopalvelun kanssa. Voit yrittää varata etukäteen parkkipaikkaa uuden kodin edestä, joka helpottaa kuorman kantoa sisään. Kun kotisi on saatu tyhjäksi, sinun tulisi tehdä tarkka loppusiivous ja luovuttaa avaimet (muista yleisten tilojen avaimet) vanhalle vuokranantajalle. 

Loppusiivouksen tekeminen vie aikaa ja voimia jo muutenkin kiireisenä aikana, joten hyvä idea on tässä kohtaa luottaa ammattisiivousapuun. Tietenkin koti kannattaa kuitenkin tarkastaa vielä lopullisesti ennen luovutusta. Kaikki ilmanvaihtoventtiilit, kodinkoneet, sauna ja ikkunat tulisivat olla putipuhtaita.

Onnea uuteen kotiin!

Kun olet hoitanut kaikki tarvittavat ilmoitukset, siirrot, muuton, loppusiivouksen ja luovuttanut avaimet edelliselle vuokranantajallesi, voit vain aloittaa uudesta kodistasi nauttimisen ja sen sisustamisen. Onnea uuteen elämänvaiheeseen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Gelbero Lee