Älykkäät tekniikat vuonna 2022

Älykkäät tekniikat vuonna 2022
0 0
Read Time:2 Minute, 31 Second

Älykkäitä trendejä ei enää varata huippuluokan koteihin tai säästää vuosia myöhempää päivitystä varten – ihmiset ostavat nykyään koteja silmällä pitäen olemassa olevaa älykkään kodin tekniikkaa, joka on jo mukana. Nämä ovat joitain suurimmista tällä hetkellä tapahtuvista älykotitekniikan trendeistä.

Liittäminen

Yksi vuoden 2021 älykkään kodin huipputrendeistä on se, kuinka täysin integroitu älykotitekniikka on tulossa. Kuten edellä mainittiin, siitä on tullut melkein odotus ylellisyyden sijasta, ja korkeampien odotusten mukana on tullut liitettävyys ja helppokäyttöisyys.

Pelkästään integraation näkökulmasta yhä useammat älykodin laitteet alkavat kommunikoida keskenään. Esimerkiksi kotisi useat huoneet voidaan varustaa Google Home -kaiuttimilla, jotka voivat toimia ryhmissä yksittäisten yksiköiden sijaan. Philips Hue -valaistusjärjestelmä voi ohjata koko kotisi valoja ja noudattaa luomiasi tiettyjä rutiineja sytyttää tai sammuttaa valot koko taloudessa aikataulusi ja tarpeidesi mukaan.

Kun älykäs jääkaappi havaitsee, että maito on vähissä, se voi lisätä sen Amazon Alexa -laitteellesi tallennettuun ostoslistaan. Yhteys on avainasemassa älykodin järjestelmän laajentamisessa.

Myös helppokäyttöisyys paranee jatkuvasti. Sinun ei tarvitse olla tekniikkataito asentaaksesi monia älykkäitä teknisiä laitteita. Jos sinulla on älypuhelin, Wi-Fi-yhteys ja pistorasia, useimmat ihmiset ovat valmiita yhdistämään monia laitteita – mikä tekee älykkään kodin tekniikan pääsyn esteestä alhaisemmaksi.

Tekoäly ja esineiden internet

Ääniavustajien, kuten Amazon Alexa ja Siri, ansiosta useimmat ihmiset tuntevat ainakin jotkin tekoälytoimintojen näkökohdat, kuten netticasino.com. Tekoäly kehittyy jatkuvasti, ymmärtää käskyjä paremmin ja vastaa entistä osuvammilla tavoilla. Älykotien tekoäly auttaa asukkaita soittamaan musiikkia, päivittämään tehtävälistaansa, sammuttamaan ja syttämään valot ja paljon muuta.

Esineiden internet (jossa pohjimmiltaan ottaa kaikki maailman asiat ja yhdistää ne Internetiin) on vielä monimutkaisempi prosessi ymmärtää, mutta älykkään kodin maailmassa saavutettu edistys IoT:n suhteen tulee vaikuttamaan paljon elämän tekemiseen. helpompaa, etenkin älykkään keittiön ja älykkään kylpyhuoneen tilassa.

Kosketusvapaa tekniikka

Tämä trendi oli jo alkanut levitä älykkään kodin areenalle, ja Covid-19-pandemia kiihdytti sitä vuosina 2020 ja 2021. Olet todennäköisesti nähnyt kosketusvapaa käsidesiä vähittäiskaupan ympäristöissä, ja vaikka ne eivät todennäköisesti ole älykkäitä, potentiaalinen on olemassa – ja kosketusvapaa käsite laajenee.

Esimerkiksi kosketusvapaat ovikellot ovat uusi innovaatio, jonka avulla asiakkaat voivat ilmoittaa saapumisestaan ​​koskematta yhteiseen pintaan, joka saattaa levittää bakteereita. Ja tietysti monia kodin laitteita ohjataan mobiilisovellusten kautta, joten jokainen ohjaaja koskettaa vain omaa puhelintaan, ei itse laitetta.

Älykkäät termostaatit

Älykaiuttimien jälkeen älytermostaatit ovat olleet yksi yleisimmin käytetyistä älykotitekniikan laitteista. Ne ovat yleensä helppoja asentaa ja ne voidaan täysin mukauttaa haluamaasi lämpötilaan sekä rutiineihin, mikä tekee kodin ympäristön säätämisestä helppoa mistä tahansa.

Älykkäitä termostaatteja mainostetaan myös ympäristöystävällisinä, koska voit helposti kytkeä lämmityksen ja jäähdytyksen pois päältä ja päälle, kun olet poissa kotoa, ja budjettiystävällisiä, koska niiden käyttö voi pienentää sähkölaskujasi. Nest väittää säästävänsä Yhdysvalloissa keskimäärin 10–12 prosenttia lämmityslaskuistaan ​​ja noin 15 prosenttia jäähdytyslaskuistaan ​​vuosittain.

Health Tech

Toinen pandemian vauhdittama trendi, monet älykkään kodin tekniikat alkoivat joko keskittyä kokonaan tai ainakin painottaa terveyshyötyjä vuodelle 2021. Kuten mainittiin, älytermostaatit ovat olleet yksi suosituimmista älyteknologian laitteista jo jonkin aikaa, mutta nyt jotkut integroivat ominaisuuksia, kuten kosteusantureita, parantamaan ilmanlaatua; erilliset kosteusanturit ovat myös kasvualue.

Älykkäät ilmanpuhdistimet ja ilmastointilaitteet ovat myös nousussa auttamaan ilmanlaadun parantamisessa ja ylläpitämisessä tämän maailmanlaajuisen terveyskriisin aikana. Joihinkin älykkäisiin ovikelloihin on integroitu lämpötilan mittaustoiminto, jotta ihmiset voivat tarkistaa vierailleen yhden perus indikaattoreista ennen kuin päästävät heidät sisään.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Gelbero Lee